ca 12-14 kakor
120 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 dl mald sötmandel
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
Smält mörk och/eller vit choklad att ringla över
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i 1-2 minuter.
3. Rör ner resten av ingredienserna och vispa samman med en elvisp i två minuter.
4. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg upp matskedstora klickar av smeten med ca 7 cm mellanrum och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på ett galler och garnera med spritsad vit och mörk choklad.
2. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i 1-2 minuter.
3. Rör ner resten av ingredienserna och vispa samman med en elvisp i två minuter.
4. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg upp matskedstora klickar av smeten med ca 7 cm mellanrum och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på ett galler och garnera med spritsad vit och mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar